top of page

ACTUALITAT

títol_Escola_verda_edited.jpg

Renovació del títol d'Escola Verda

A l’Escola Vedruna de Tona estem de festa!!! Des del 2012 estem orgullosos de formar part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat. En aquell moment varem ser la primera escola de Tona. Aquest distintiu, que va ser treballat durant 2 anys, no és de per vida, sinó que cal renovar-lo cada 4 anys acreditant la feina feta i el compromís del Claustre per a mantenir-lo. Aquest novembre 2019 l’hem renovat per a 4 anys més i ens en felicitem doncs Escola Verda som tots.

 

L’aval de la feina feta ens esperona a seguir treballant pel nostre planeta, amb una emergència climàtica que clama al cel, i amb uns alumnes que cada vegada més, estan sensibilitzats per preservar el medi ambient i els valors socials que se’n deriven.

 

Felicitats a tot l’equip, junts ho fem possible!

MASKED MONKEYS

Diuen que una imatge val més que mil paraules i de ben segur que la sèrie d’imatges d’en Joan de la Malla no us deixaran indiferents. En ella mostra una comparació de com és la vida d’un macaco a la naturalesa i de com és en captivitat.


Us recomanem i convidem a reflexionar sobre el missatge que reflecteix el treball Masked Monkeys @joandelamalla realitzat conjuntament amb Jakarta Animal Aid Network @jakartaanimalaidnetwork (JAAN).
Aquesta història sobre els macacos emmascarats d’Indonèsia ha estat nominada a la millor història fotogràfica en els prestigiosos Wildscreen Panda Awards.


Des d’Escola Verda pensem que el desenvolupament sostenible és més que un objectiu és la nostra responsabilitat. Projectes com el que JAAN porta a terme a Indonèsia i que el fotògraf català ens mostra en imatges val la pena compartir-los per augmentar la pressió política i garantir que es faci complir la prohibició d’aquestes activitats.
Així doncs felicitem al Joan per la nominació i sobretot per la seva tasca de difondre el treball de recerca i conservació que realitzen per salvaguardar el futur de les espècies amenaçades i dels seus hàbitats.
Els alumnes de 1r d’ESO de l’escola ja van tenir l’oportunitat de conèixer els seus treballs i ens sembla súper interessant compartir-los des del blog @escolaverda.

Gràcies
Esperem que aquesta història en faci obrir els ulls

RENOVACIÓ TÍTOL ESCOLA VERDA

A l’Escola Vedruna de Tona estem de festa!!! Des del 2012 estem orgullosos de formar part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat. En aquell moment varem ser la primera escola de Tona. Aquest distintiu, que va ser treballat durant 2 anys, no és de per vida, sinó que cal renovar-lo cada 4 anys acreditant la feina feta i el compromís del Claustre per a mantenir-lo. Aquest novembre 2019 l’hem renovat per a 4 anys més i ens en felicitem doncs Escola Verda som tots.

 

L’aval de la feina feta ens esperona a seguir treballant pel nostre planeta, amb una emergència climàtica que clama al cel, i amb uns alumnes que cada vegada més, estan sensibilitzats per preservar el medi ambient i els valors socials que se’n deriven.

 

Felicitats a tot l’equip, junts ho fem possible!

Fridays For Future

Us deixem un vídeo on podreu veure el clam per un canvi de model a nivell global fet per la impulsora, juntament amb molta altra gent del moviment #Fridaysforfuture

Si cliqueu sobre la imatge, us deixem amb la web de la plataforma, on podreu veure les accions dutes a terme, o planejar-ne de noves.

Ahir dia 23 de setembre es va celebrar a Nova York una cimera que va reunir gairebé 70 països per tractar temes relacionats amb el canvi climàtic. En aquesta trobada, joves activistes a partir de 8 anys van poder dir la seva i plantar cara als màxims governants amb les seves preocupacions, propostes i exigències.

Si punxeu sobre la imatge, us deixem amb un vídeo molt emotiu on podreu veure com de seriosament es prenen aquest problema que ens afecta a tots.

Cleanup challenge o #Trahstag challenge

Últimament ha aparegut un altre repte a les nostres xarxes socials, es tracta del #Trashtagchallenge i consisteix en fer-te una foto en un espai natural infestat de brutícia, netejar-ho i fer-te una altra foto amb l'indret net. Després penjar-ho a les teves xarxes socials amb l'etiqueta #Trashtagchallenge, trash (brutícia), tag (etiqueta) i challenge (repte).

Si voleu llegir la notícia sencera només heu de clicar al boto!

Des d'Escola Verda us animem a pariticipar-hi i pujar les vostres fotos a les xarxes socials!

En 45 anys, l'espècie humana ha exterminat el 60% de les espècies salvatge de la Terra

En els últims 44 anys, els humans hem aconseguit el què no hem pogut fer en milers d'anys d'història: aniquilar bona part de les espècies salvatges de la Terra. En aquest anys ha disminuït el 60 % de les espècies de mamífers, ocells, peixos, rèptils o amfibis degut a l'activitat humana. La rapidesa en què s'està perdent diversitat és comparable a les grans extincions en massa del passat. Aquest article i altres recerques han estat publicades per la World Wildlife Fund en el Living Planet Report 2018.

Si voleu acabar de llegir la notícia només cal que premeu el botó.

Què va descobrir Darwin durant el viatge amb el 'Beagle'?

Avui, 12 de febrer, fa exactament 210 anys que un dels naturalistes més famosos del món, Charles Darwin va néixer. Aprofitem doncs per deixar-vos un article de la revista Sapiens que explica la seva famosa teoria de l'evolució després de 5 anys viatjant a bord del vaixell Beagle. Un viatge amb què va observar coses com la similitud entre fòssils extingits i animals vius.

Ajuda'ns a mapejar les plantes que fan alèrgia amb l'aplicació Planttes

Planttes és un projecte de ciència ciutadana, promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona, que pretén informar sobre la presència de plantes al·lergògenes a l’entorn i el nivell de risc d’al·lèrgia en funció del seu estat. L’objectiu és ajudar a comprendre millor la relació entre el medi ambient i les malalties al·lèrgiques, contribuint a millorar la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Amb Planttes el ciutadà pot contribuir a elaborar un mapa de l’estat fenològic (presència de flor tancada, de flor oberta i/o de fruit) de les plantes de l’entorn que causen al·lèrgia. Conèixer l’estat de la planta ens permet interpretar si es troba en fase d’emissió de pol·len al medi i, per tant, si pot estar causant al·lèrgia a aquelles persones que en son sensibles.

Més de 1.200 espècies amenacen la biodiversitat catalana

Una espècie exòtica arriba per terra o per aire, s’estén pel territori i al cap d’uns anys causa greus estralls en el medi ambient, fa malbé produccions agrícoles o provoca malalties. Catalunya és una de les regions d’Europa més afectades per aquest fenomen, segons alerta l’EXOCAT, un pla impulsat per la Generalitat i coordinat pel Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals. La Generalitat ha detectat 1.272 espècies exòtiques, el 14% de les quals ja són considerades invasores. És a dir, ja es consideren àmpliament esteses. Els experts alerten que frenar la seva propagació és “una batalla perduda”.

Si voleu acabar de llegir la notícia, la trobareu clicant al botó que teniu a continuació.

S'inicia a Katowice la COP24

La 24a Conferència de les Parts de la Convenció sobre el Canvi Climàtic (COP24) es va iniciar aquest diumenge passat, dia 2 de desembre a Katowice, Polònia, amb un enfoc que inclou la igualtat de gènere i la protecció del medi ambient.

 

Les cimeres del clima de l’ONU, és a dir, les anomenades COP (Conferència de les Parts) són conferències globals, en el marc de les quals es negocia l’acció per a la política climàtica. 

Es calcula que més de 28 mil persones de 196 països participaran en aquest esdeveniment climàtic global, inclosos polítics, representants d’organitzacions no governamentals, comunitat científica, sector empresarial i mitjans de comunicació. 

Entre totes aquestes persones, ha destacat la intervenció de Greta Thunberg, una noia de només 15 anys amb una conscienciació mediambiental que tot ésser humà hauria de tenir. Si voleu veure el seu discurs només heu d'apretar el botó! 

Com finalitza ella, EL PODER REAL PERTANY AL POBLE!

Si vols saber més informació sobre la convenció, cilca a 24a Convenció sobre el canvi climàtic.

1 / 1

Please reload

bottom of page