top of page

EL PODER DELS VERDS

Aquest Pla d'Acció ha sorgit de la necessitat d'involucrar més a tot l'alumnat i en particular als seus representats dins l'Assemblea Verda, els Delegats Verds, en tota acció o activitat referent a escola verda. D'aquesta manera volem que, tota ajuda i implicació mostrada fins ara, augmenti en escreix i fins i tot arribin a liderar algunes de les activitats a realitzar durant aquest curs acadèmic 2018-19 i en els cursos posteriors. Pensem que, només des de la base i, fent-los partíceps actius podrem realment incidir en la comuntat educativa i de retruc a l'entorn de l'escola.

Accions dutes a terme durant el curs:

el poder dels verds 1.jpg
el poder dels verds 4.jpg
- El poder dels verds! La revolució verda!

Amb l'ajuda de l'Eskamot Verd de l'escola Sant Ramon Nonat de Barcelona hem realitzat una dinàmica per tal de motivar, donar idees i fer veure als delegats verds que és possible pensar, crear i liderar activitats relacionades amb escola verda dins l'escola.

La dinàmica va consistir en una trobada de l'Eskamot Verd amb tots els Delegats Verds des de 6è de Primària fins a 4t d'ESO. En aquesta dinàmica van treballar la manera com s'hauria d'intentar motivar a tots els Delegats Verds en la seva tasca i també com s'hauria de fer perquè la resta d'alumnat s'impliqués més en totes les activitats proposades des d'escola verda. Posteriorment, i juntament amb la resta de Delegats Verds de l'escola, van anar per les classes a recollir tots els alumnes i professors per sortir al pati. Allà, es va llegir un manifest elaborat durant la dinàmica i finalment, cada alumne va llençar un avió de paper on hi havien escrit un missatge pensant amb el medi ambient.

A continuació podreu veure el vídeo previ motivacional enviat per l'Eskamot verd i també un vídeo resum de l'activitat.

- Gestió de tot el procés per aconseguir 600 boc'n rolls
boc'n rolls.jpg

Després del 1r Comitè Ambiental es va decidir tornar a engegar una campanya per vendre boc'n rolls a l'escola. Els delegats verds de 1r d'ESO es van oferir per dur a terme totes les gestions, des de buscar patrocinadors, parlar amb equip directiu i contactar amb l'empresa que els fabrica. 

Un cop obtinguts, es van muntar unes parades al pati de l'escola, on tots els delegats verds van colaborar-hi venent els boc'n rolls.

Si voleu veure més detalladament tot el procés, només heu d'anar a la pàgina anomenada Boc'n rolls o bé, a la pàgina Acciona't del nostre blog.

- Reparació i substitució de les papereres de les aules de l'escola

Degut al mal estat d'algunes papereres de l'escola, es va decidir fer un inventari i reparar o substituir les que estaven malmeses. Per altra banda, a part de les papereres de reciclable, orgànic i paper, que ja hi havia a totes les aules, se'n va afegir una altra, la de rebuig.

bottom of page