top of page

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Al curs 2010 - 11 es va engegar a la comarca d'Osona la campanya "Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura" promoguda pel Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat. L'Escola, preocupada per el medi ambient, no va dubtar gens en col·laborar-hi promocionant així l'ús de la bicicleta o patinet per desplaçar-se pel poble.

Durant aquesta setmana, sempre sol ser a principi de curs, fomentem l'ús de la bici coma mitjà de transport. A més, seguim un control del nombre d'alumnes que venen en bici i, al final de la la setmana, en fem un recompte tot repartim obsequis entre els participants que han vingut més dies en bici. Per altra banda, a cicle superior de primària i a 1r d'ESO es realitza algun taller relacionat amb el tema.

A continuació teniu un recull de les diferents Setmanes de la Mobilitat Sostenible en què ha participat l'Escola.

Setmana Mobilitat Sostenible 2019

Del 20 al 27 de setembre, l’escola participarà en la Setmana europea de la Mobilitat amb l’activitat Bicinstitut.

Ja fa 10 anys que celebrem el Bicinstitut amb l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta o patinet com a mitjà de transport habitual per anar a l’escola. Durant 6 dies proposem als alumnes venir en bici o patinet, i aquells que hagin estat més constants, seran premiats amb el sorteig de material per a la bicicleta.

Per escalfar pedals, el dia 17 els alumnes de 6è de primària realitzaran un taller i una gimcana organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya). El dia 20, els alumnes de 1r ESO tindran una xerrada de l’Agencia de l’Energia d’Osona sobre canvi climàtic, i després realitzaran una ruta urbana en grups de 10 per aprendre a circular en bicicleta per Tona.

T’animes a venir a l’escola amb un transport més sostenible?

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2018

DIES: Del 21 al 28 de setembre.

 

QUANTITATS DE BICIS: 43 bicis i 17 patinets de mitjana diària

ACTIVITATS: Es començarà el divendres 21 de setembre amb un taller a càrrec de l'Agència Local de l'Energia d'Osona sobre la mobilitat sostenible i una gincama en bici a l'Escola pels alumnes de 1r d'ESO. A més, els alumnes que vinguin més de 4 dies en bici entraran en el sorteig de diferent material gentilesa de Tona Bikes, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i del Bicicleta Club Catalunya.

Si vols conèixer qui són els col·laboradors només has de clicar sobre els seus noms!

Si vols veure les diferents activitats que s'han fet o el nombre de patines o bicis de cada dia, només has d'entrar a les xarxes socials de l'escola (Twitter o Instagram.

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2017

DIES: Del 20 al 27 de setembre. 

QUANTITAT DE BICIS: 30 bicis de mitjana per dia

ACTIVITATS: Es començarà el dimecres 20 de setembre amb un taller sobre la mobilitat sostenible i una gincama amb bici per l'Escola per els alumnes de 1r d'ESO. Els alumnes de 6è realitzaran una sortida al circuit de bicis de Tona i també pels seus voltants acompanyats per Tona Bikes. A més, els alumnes que vinguin més de 4 dies amb bici entraran al sorteig de diferent material gentilesa de Tona Bikes.

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016

DIES: Del 16 al 23 de setembre. 

QUANTITAT DE BICIS: 35 bicis de mitjana per dia

ACTIVITATS: Per tal de completar-ho, els alumnes de 1r d'ESO han realitzat un taller sobre la mobilitat sostenible i una gincama en bici per l'Escola. Els alumnes de 6è havíen de realitzar una sortida pels voltants de Tona i visitar el circuit de bicis del poble però finalment, degut a un problema amb els organitzadors, aquesta última activitat no s'ha pogut realitzar.

Per altra banda, s'ha decorat l'Escola amb bicis vintage pintades de diferents colors per tal de promoure la cultura de la bici.

1 / 1

Please reload

bottom of page