top of page

Trobada Sostenible Vedruna



El dia 4 de maig es va realitzar, a la nostra escola, la Trobada Sostenible Vedruna amb els nens i nenes de 4t de primària de les escoles de Palamós, Tordera, Sallent, Arbúcies, Girona i la nostra, erem uns 300 nens!




La Trobada constava de 4 activitats repartides per tot Tona i on, a cada grup, hi anaven representants de les 6 escoles. Per tal de poder dur a terme aquestes activitats vam disposar de la col·laboració de l'Ajuntament i la Mancomunitat La Plana. A més, també ens van donar un cop de mà 16 alumnes de 2n d'ESO fent fotos, guiant als alumnes, ajudant a portar material etc.





Voluntaris de 2n d'ESO



A continació teniu una breu explicació feta per els ajudants de 2n d'ESO de cada activitat:


Ruta de l'aigua

Vam començar a caminar i al cap de poc ens vam aturar en un lloc on hi havia les restes d’un antic poblat, ens va explicar la història d’aquest poblat i finalment ens va explicar que en la muntanya que hi havia al nostre darrere es van trobar bosses d’aigua salada.

Vam continuar la caminada fins a trobar l’Església de Santa Maria del Barri o Ermita de Lurdes, on ens va explicar que per això el nom de Lurdes a Tona es molt comú.

Després, ens vam dirigir cap el Castell de Tona on vam entrar a l’Església de Sant Andreu que per això el nom d’Andreu també es comú a Tona i finalment vam acabar la ruta a el Parc Roqueta.


Infografies i Ruta de natura


Aquesta activitat va començar a la Sala d'actes de l'escola on es van presentar les infografies que cada escola havia fet. Aquestes anaven sobre Què en fem del plàstic? i els alumnes havien d'explicar le seves idees, propostes i notícies sobre el plàstic i els diferents materials. Quan vam acabar ens vam dirigir al Castell i allà els hi van explicar la història del poble de Tona i la del Castell.


Camp de les Lloses

Aquesta activitat es realitzava al població romana que tenim davant l'escola anomenada Camp de les Lloses. Primer ens van explicar com feien els maons per construir les parets de les cases ja que els fonament els feien amb pedra i després els nens i nenes en van poder construir amb les seves mans i... peus! Van treballar el fang utilitant els peus nuus dins un forat on s’ hi trobava el fang i la palla.


A més a més, també van explicar la història de algunes figures arqueológiques, entre elles l’esquelet d'una dona que havia treballat al camp, un pilar i com funcionaven els carros per esfaltar els camins. També van vestir a una nena de soldat per poder-nos explicar tota la seva vestimenta i per últim, vam observar diferent objectes trobats en aquest jaciment arqueològic.


Planta de compostatge i deixalleria

Per realitzar aquesta activitat ens vam desplaçar fins a la Mancomunitat La Plana, entitat que s'encarrega de gestionar totes els deixalles de 12 municipis de la comarca. Allà vam veure la planta de compostatge, la deixalleria i també la planta de triatge. Un cop acabada l'activitat, tot l'alumnat que la va realitzar va sortir molt més conscienciat de la importància de reciclar i de fer-ho correctament.



Un cop finalitzades aquestes activitats vam anar a Vic a dinar al Puig dels Jueus on ens vam trobar amb 6 escoles més que havien fet la Trobada Sostenible a Vic. Un cop havent dinat vam anar a l'Escorial on vam fer el comiat de la trobada amb una representació de balls de bastons, ball de gegants i una cançó de comiat. Tots els nens i nenes s'ho van passar molt bé coneixent i respectant una mica més el medi ambientl! On tocarà el curs que ve?

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page